Skip to content Skip to footer

Gode og kærlige relationer nærer livet.

Familieterapi giver mulighed for at blive klogere på dig selv, din partner og jeres børn, så I kan styrke jeres relationer og skabe plads til alle i familien.

Familieterapi handler kort sagt om hele familiens trivsel.

Hos mig er målet med familieterapi at få lov at være sig selv – sammen. At blive hørt og set som dem I er. Mit udgangspunkt er, at alle i familien er vigtige. Derfor er børnene som oftest også med til samtalerne.

Der er mange følelser på spil i en familie. Samtalerne giver mulighed for at I alle kan dele, hvordan I har det i familien. Min rolle er, at støtte hver enkelt af jer i den proces det er at få sat ord på det, som I oplever udfordrer jer i familien.

Forældre/de voksne har ansvaret for familiens trivsel. Afhængig af børnenes alder taler jeg mest med jer. Har børnene lyst til at være en del af samtalen, byder de ind. Bare det at være i lokalet og høre jer tale om det, som er svært i familien, er hjælpsomt for jeres børn. Det er for børnene et signal om, at I tager ansvar for familiens trivsel.

Ofte vil vi voksne gerne fremstå perfekte og give indtryk af, at vi har styr på det. Paradoksalt nok er det frisættende og en lettelse for børnene, at vi også står ved vores tvivl og sårbarhed.

Børns trivsel afhænger af den åbenhed og nærvær, der er i familien. Intet er mere vigtigt for børn end at bevare deres forældres/de voksnes kærlighed. Børn er villige til at påtage sig skylden for problemer i familien og forsøge at ændre på det, der ikke fungerer. Deres forsøg kan komme til udtryk på mange måder. Uanset udtryk så er den bagvedliggende mening at prøve på at rette op på den ubalance, der er i familien.

Der kan være grunde til at børn ikke er med til samtalerne fx ved utroskab, voldsomme barndomstraumer, forestående skilsmisse eller andet, som er nødvendigt at få talt om, før børnene involveres. Hvis du/I er i tvivl om, det er en god idé at tage børnene med til samtalerne, er det en mulighed, at vi har et møde inden for at drøfte jeres overvejelser.

Børn mærker, når deres forældre/voksne er i krise. Det er derfor hjælpsomt for børnene at vide, at I har søgt hjælp, i det tilfælde vi aftaler, at de ikke er en del af samtalerne.

Familieterapi kan bl.a. handle om:

  • At der er et højt konfliktniveau i familien
  • At være en sammenbragt familie
  • At der er uenighed om opdragelse og værdier

Som dedikeret børneergoterapeut gennem 20 år har jeg mødt mange skønne børn, unge og deres voksne. Jeg har en stor viden om og erfaring med præmaturitet, sensoriske udfordringer, stressede nervesystemer, fysiske og psykiske funktionsnedsættelser.

En familiesamtale varer 90 minutter.

Adresse
Gersøvej 11
5450 Otterup

tlf.23881132
mail. ja@jaterapi.dk
cvr. 43509624

© 2024. All Rights Reserved.